Opdrachtfotografie – Reportage & Portret

Productie van (bedrijfs)reportages, portretten op locatie, evenementen-fotografie, productie van stock- en beeldbankfoto’s; wat dan ook, waar dan ook, wanneer dan ook. N.a.v. uw briefing zorg ik binnen uw deadline voor premium beeld en lever dat aan op de door u gewenste manier. Voor opdrachten reken ik € 85,- per uur excl. btw, plus bij de opdracht behorende onkosten. Voor KarakterPortretten t.b.v. Social Media gelden andere tarieven. Die zijn te verkrijgen op aanvraag.

Plenaire vergaderzaal VNStockfotografie & Beeldbank – Productie & Begeleiding

Ik bezit een uitgebreide collectie met recente stockfoto’s, die per direct online beschikbaar is voor download en gebruik binnen een breed scala aan  publicaties. Zowel redactioneel als commercieel beeld en model released fotografie is beschikbaar. AGE Fotostock en Hollandse Hoogte zijn mijn belangrijkste agentschappen. Daarnaast ben ik beschikbaar voor de opzet, de inrichting en het onderhoud van beeldbanken. Met name voor grotere organisaties, waarbij meerdere, professionele beeldgebruikers en toeleveranciers betrokken zijn, kan ik het complete traject  van vraagstelling tot oplevering begeleiden. Dit is inclusief het onderhoud, de beeldredactie en de vindbaarheid van de media.


Metadata – Organiseren van vindbaarheidJonge vrouw met dagboek

Om foto’s (en video’s) adequaat terug te kunnen vinden, in welk beeldarchief dan ook, moeten de metadata en IPTC goed verzorgd zijn. Juist bij stockfotografie en in beeldbanken is een goed systeem van levensbelang. Ik ben specialist in het verzorgen van deze metadata. Zodoende kan ik zelf voor u aan de slag. Of, als u dat wilt, kan ik trainingen op locatie verzorgen, waarna u zelf aan de slag gaat met de opgedane kennis en vaardigheden.


Beheer van BeeldarchiefWerknemer voedseldistributie Harmanli

Heeft u (intern) een flink beeldarchief, digitaal en/of analoog? Zit er weinig of geen systeem in deze collectie, en kunt u niet (meer) vinden wat u nodig heeft? Ik kan e.e.a. zodanig opzetten, dat dit archief voor u werkt, i.p.v. tegen u. Nieuwe uploads, auteurs- en portretrechten, meerdere collecties, meta- en IPTC-data en IT-Infrastructuur zijn aspecten, waarmee ik aan de slag ga.

Briefing & Bemiddeling – Van vraag tot aflevering

Heeft u snel een of meerdere fotografen nodig, bijvoorbeeld in verschillende, Nederlandse steden of regio’s? En heeft u geen tijd om deze te selecteren en te briefen voor uw opdracht? Dit werk kan ik u uit handen nemen. One Stop Shop. Van uw aanvraag via beeldredactie tot aanlevering van het beeld op de door u gewenste manier.

Vrouw met boek in Subway

Training & Coaching – op technisch en inhoudelijk vlak

Zowel de geïnteresseerde amateur als de (beginnend) professional kan ik begeleiden, coachen en trainen bij de verschillende aspecten van de fotografie. Technische kennis en vaardigheden, fotografische vormgeving, hoe te werken met een beeldbank, postprocessing en meta- / IPTC-data, n.a.v. uw vraag of probleem ga ik met u aan de slag. Prijzen van training en coaching op aanvraag. Naast individuele trajecten organiseer ik ook regelmatig workshops.