Portret & Reportage

Migratie en het Nederlandse EU VoorzitterschapPubliceert u een krant, magazine, tijdschrift of een corporate communicatie kanaal? Informeert u uw public regelmatig over uw werkzaamheden of wat er gebeurd in de wereld om hen heen? Voor een aantal opdrachtgevers maak ik regelmatig (series) portretten en reportages over verschillende onderwerpen. Van vluchtelingen tot werkplek, van automonteur tot kamerlid. De foto’s illustreren interviews, artikelen, webteksten en meer. Vaak gemaakt op locatie, verzorg ik zelf het gehele traject van briefing tot oplevering, waar ook in Nederland of Vlaanderen. Bent u een foto-editor, art director of traffic medewerker, wellicht wilt u dan overwegen met mij samen te werken in de productie van premium fotografie voor publicatie in uw media?

Social Media Portret

Woman and Red BackgroundBegint u net op social media, zoals linkedin, Facebook of Twitter? Bent u uw CV aan het updaten? Is uw huidige Social media Portret al weer een paar brillen geleden? Dan kan ik u dan verder helpen! In studio of op locatie, voor u alleen of voor het gehele team, de shoot is volledig maatwerk. Daarbij gaat het om een professionele presentatie van u! Prijzen beginnen bij € 49,95 ex btw voor een opname in de studio. Als ik op locatie werk, reken ik: € 79,95. Hierbij maak ik altijd meerdere varianten en samen met u kiezen we er de beste drie tot vijf uit. Die stuur ik direct per e-mail aan u door. 

Evenementen Fotografie

Nationaal FietscongresBent u een bureau, uitgeverij of congresorganisator, die goed is in het organiseren van congressen, symposia en evenementen? Ooit wel eens nagedacht over het maken van een fotoreportage van dat evenement? Uw bezoekers, geldschieters en andere relaties krijgen zo een snelle en goede indruk van de dag! Wellicht kan ik een bijdrage leveren, aan het maken van die reportage? Uitgaande van uw briefing ben ik er de gehele dag (soms meerdere dagen) om ieder aspect van het evenement vast te leggen. Wilt u dat ik ook hele specifieke momenten vastleg, bijvoorbeeld voor bij een persbericht? Dat kan natuurlijk! Ik ben gewend om snel aan te leveren, zodat persbericht en fotografie meteen doorgestuurd kunnen worden naar de redacties van uw keuze.

Scannen van Negatieven & Afdrukken

Blad met Negatieven op LightboxBent u bezig met analoge fotografie? Gebruikt u meerdere soorten film bij het fotograferen? Of heeft u een oud, analog fotoarchief met negatieven of afdrukken, die een paar decennia geschiedenis laten zien? Wilt u deze foto’s ook digitaal kunnen gebruiken? Daarbij kan ik u helpen!

In gebruik is een Epson V850Pro scanner met Silverfast software en Adobe Photoshop, die uw analoge negatieven en afdrukken kan omzetten naar highres digitale bestanden, volgens uw specificaties. Het is vakmanschap van de oude stempel, die analoge fotografie doet herleven! Hierbij kan ik verreweg de meeste filmformaten aan; zwart-wit, kleur, kleinbeeld, dia, midden formaat en vlakfilm. Daarnaast kunnen ‘Reflectives’ (afdrukken) gescand worden. Alles wordt afgeleverd met het Adobe RGB 1998 kleurprofiel en tot 300 dpi. Prijzen beginnen bij € 12,50 ex btw per kleinbeeld negatief, plus een eenmalig tarief van € 22,50 vanwege de voorbereiding. De digitale bestanden worden aangeleverd op cd-rom of externe harde schijf, of via WeTransfer verstuurd. 

Workshop StockFotografie

Workshop BeeldbankfotografieBent u professioneel bezig met fotografie? Zoekt u een alternatieve bron van omzet en inkomsten, en bent u benieuwd hoe precies? Dan is mijn eendaagse workshop beeldbank- of stockfotografie wellicht een optie! Deze workshop is gericht op professionele fotografen en kunstenaars, die met een premium stockfotobureau willen gaan samenwerken. In een dag vertel ik u alle ins en outs van de branche, en bent u klaar om zelf aan de slag te gaan. Onderwerpen die we bespreken zijn; verschillende soorten agentschappen en beeldbanken, verschillende soorten licenties, exclusieve en niet exclusieve contracten, computer workflow en metadata, waaronder captions en keywords. Voor de workshop ontvangt u een uitgebreide reader en tijdens de workshop is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen. Mochten na de workshop nog vragen bij u opkomen, bel me gerust, of stuur me een e-mail.

Data & Locatie: op dit moment zijn er geen dagen en data gereserveerd. Die plannen we in overleg, wanneer het u uitkomt. De workshop wordt gegeven op mijn woon- en werkplek (studio) aan de Tuinstraat 47-07, 5038 DA in Tilburg. Kosten zijn: € 165,- excl. BTW. Dit is inclusief een reader van 50 pagina’s, waarin alles nog eens wordt uitgelegd. Zowel contante betaling als betaling per bankpas en creditcard zijn mogelijk. Natuurlijk is een factuur mogelijk.

Webshop

Deserted Bus TerminalOp deze webshop onderhoud ik ook een kleine Webshop met Foto’s die op Dibond afgedrukt kunnen worden. Daarnaast vind u er Studio Finds, Digitale Fotoboeken en foto’s op Magneetfolie. De meeste foto’s in deze Webshop zijn gemaakt op Analoge Film.

Uitgebreid Online Beeldarchief

logo_age_fotostockVanaf 2011 werk ik samen met het Spaans Catalaanse AGE FotoStock uit Barcelona voor de distributie van mijn premium fotografie naar Professionele Beeldgebruikers. Deze collectie van inmiddels bijna 8.000 beelden kan, na het verkrijgen van een passende licentie, gebruikt worden in allerlei publicaties. Boek, krant, tijdschrift, magazine, advertentie of website, ’t kan. Aparte registratie op de website wordt wel gevraagd. Zoeken doet u ’t meest efficient m.b.v. Engelse zoektermen of m.b.v. de Filters aan de linkerkant van de pagina. Eens grasduinen door mooi beeld en kijken of dit past binnen uw project of publicatie? Dat kan hier!

Meer Stockfoto’s

alamy-logo-whiteNaast AGE FotoStock werk ik ook samen met het Britse Alamy. Alamy Stock heeft de grootste verzameling stockfoto’s, illustraties en vectors ter wereld in zijn database. Althans volgens zijn eigen website. Ruim 250 Miljoen beeldbestanden online, en as of maart 2021 is mijn portfolio bij dit agentschap ruim 500 beelden groot. Mooie is, ook delen van mijn oude, analoge foto archief zijn hier beschikbaar. Bekijk ze hier en koop een licentie voor uw Publicatie!

Logo RooM The AgencyHet Britse “RooM The Agency” is klein agentschap met een zeer commercieel portfolio. Alle beelden in de database zijn model- & property released en daarmee te gebruiken voor commerciële doeleinden. Mijn portfolio bestaand uit iets meer dan 500 stockfoto’s, waarin voornamelijk mensen figureren. Bekijk ze hier en koop een licentie voor uw Publicatie!

Logo PhotoChainPhotochain is een nieuwe aanwinst in de online markt voor visuele content. Gebaseerd op BlockChain Technologie zijn alle licenties openbaar vastgelegd in de “blockchain” ledger (database). Daarnaast hanteert Photochain een fair practise code. Aangesloten fotografen kunnen zelf hun prijzen instellen en ontvangen een 80% commissie op royalties. Maar 20% van de prijs per foto blijft hangen bij dit agentschap, tegen soms 60% of meer bij veel andere agentschappen. Daarmee is Photochain uniek in de wereld. Bekijk ze hier en koop een licentie voor uw Publicatie!