Sinds een jaar of drie werk ik weer met oude, analoge fotografie. Foto’s gemaakt op  kleinbeeld negatief film, op midden formaat, op dia, of op vlakfilm. Natuurlijk heb ik mijn eigen archief van analoge, vintage foto’s, vanaf pakweg 1975. En waar vaak, in retrospectief, hele mooie platen tussen zaten. Hier en daar kleine stukjes documentaire fotografie en kunst. De afgelopen paar jaar waren voor mij dan ook een Huge DejaVu en een Echte Ontdekkingsreis.

Met deze ervaring ben ik begonnen met het Found Footage Photo Project. In dit project maak ik minstens twintig jaar oude, analoge fotografie weer toegankelijk voor het publiek. Dat doe ik door: of nog niet ontwikkelde, minstens twintig jaar oude films te ontwikkelen en te digitaliseren, of ik ga met oude negatieven  (uit de spreekwoordelijke schoenendoos) aan de slag. Doel is, om uiteindelijk een Found Footage Photo Collectie op te bouwen en die beschikbaar te maken voor kijkers. Dat kan via het Internet, Fotoboek of Tentoonstelling. Ook kunnen afrukken waren gemaakt op verschillende formaten.

Dat kan alleen als u aan het project meedoet. Heeft u, in de garage of op zolder, nog oude films of schoenendozen liggen, dan ben ik zeer geïnteresseerd! Kent u iemand, die zoiets nog heeft? U bent altijd de eerste die de resultaten gaat zien, en kan meebeslissen of de inhoud van die schoenendoos uiteindelijk in het project mee gaat.

Wilt u eerst meer weten over dit project? Of overleggen? Neemt u dan gerust contact met mij op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Dat kan per e-mail, of d.m.v. een telefoontje op: +31 (0)6 129 16 325. Ook is Videobellen op afspraak mogelijk.

Found Photo Footage

Tilburg Reeshof.. Meisje met Slee in de Sneeuw. Vermoedelijk 1995. Fotograaf onbekend.

Polaroid Testopname in een Commerciële Fotostudio. Omstreeks 1997 / 1999. Fotograaf: Studio Robin Cohen.

Gouda, Nederland, Tiener jongen neemt een pauze tijdens zijn krantenwijk. Fotograaf onbekend. Ongeveer 1977.

Blad met Negatieven op Lightbox

Gearchiveerde Negatiefstroken van een Analoge Zwart-Wit Film. Ongeveer 1994 / 1995. Fotograaf: Guido Koppes.